10e Internationale Historische Horneland Rally 2007

vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2007

 

Het Gouden duo wint de wellicht pittigste Horneland ooit

 

Na één jaar de eer en glorie aan een plaatsgenoot te gunnen, wint Weertenaar Harm Lamerigts voor de vierde keer de Internationale Historische Horneland Rally. Samen met zijn Friese navigator Arthur Denzler weet hij in zijn felrode Ford Escort MK1 uit 1968 de overige deelnemers weer ver genoeg achter zich te laten.

 

Moeilijke rit

 

De tweedaagse Internationale Historische Horneland Rally is in 2007 een rally geworden waarin de strafpunten de deelnemers om de oren vliegen, waarin ene zekere donkerblauwe Triumph uit 1968 een spectaculaire ‘schanssprong’ maakt en waarin – tegen een kleine vergoeding – menig lokale boer zijn tractor inzet om hier en daar een auto weer op weg te helpen. Godzijdank heeft alle pech zich wederom beperkt tot nauwelijks noemenswaardige blikschade. Deze rally is dan ook nog steeds niet bestemd voor watjes; de tweede lustrumeditie gaat wellicht te boek als de pittigste Horneland ooit. “De rit was lang, zwaar én eerlijk. Geen foutje is onbestraft gebleven en het is ons gelukt om de wedstrijd tot in het laatste traject helemaal open te houden”, laat de tevreden wedstrijdleider, André Jetten, na afloop weten. “Zoals beloofd hebben we de equipes deze jubileumeditie een geweldig uitdagend traject voorgeschoteld, een veel moeilijkere rit dan vorig jaar.”

 

Eenzaam en alleen

 

De meeste deelnemers beamen dit, ze vinden het een sublieme rally waarin alle ingrediënten van het Belgische landschap de reveu passeren en de wedstrijdleiding niets cadeau geeft. Hoewel ze weten dat er meer dan honderd andere nostalgische bolides hen vergezellen, rijden de equipes lange stukken eenzaam en alleen, zien vaak lange tijd geen enkele opponent. Dit verhoogt uiteraard de spanning en soms ook de zelftwijfel, maar iedereen zet zijn tanden op elkaar en rijdt door. De sportklassers verspelen veel energie tijdens de enerverende avondetappe in het beroemde rallygebied rondom Ieper. Na de overnachting in het Franse Lille gaat bij menigeen de vermoeidheid een rol spelen, maar vijf equipes strijden lang en hard om de ereplek. Uiteindelijk weten Harm Lamerigts en Arthur Denzler in het laatste traject de victorie naar zich toe te trekken. Als tweede eindigen Renger Guliker en Pim ’t Hart in de blauwgrijze BMW 2002 tii. En net als de vorige keer weten Mark Schmidt en Bart den Hartog met de Alfa Romeo 2000 GTV uit 1972 de derde plaats te behalen.

 

Het gouden duo

 

De eerste dag eindigt voor de winnaars nog met een tiende plek in het klassement. Gedurende de terugtocht ligt het veld helemaal uit elkaar en is alles nog mogelijk. “In het laatste stuk misten we een post en hadden we tijdproblemen. We dachten dat we onze voorsprong, die we vanaf de lunch op zak hadden, weggaven. Achteraf bleek echter dat nagenoeg alle equipes dezelfde narigheid hadden”, aldus de stralende winnaar. “Zoiets als een overwinning behalen went nooit; het is iedere keer complete euforie.”

De extroverte, flamboyante Limburger en de onverstoorbare, nuchtere Fries vormen een gouden duo. Drie jaar geleden zijn ze, min of meer per toeval, bij elkaar in de auto gestapt en daarmee is het succesverhaal begonnen. Ze worden eerste, hooguit tweede, of vallen wegens mechanische mankementen uit. “We wonnen dit jaar ook al de Europese Wintertrail, die afgelopen januari is verreden, en nu dan deze zinderende Horneland. Ik moet bekennen dat ik tijdens dat laatste stuk het spoor even helemaal bijster was”, vertelt de uitstekende navigator enigzins verbaasd, “maar we hebben het gered en dat is werkelijk een heerlijk gevoel.”

 

En met deze triomf blijft de wisselbeker voor het vijfde achtereenvolgende jaar in Weert, de plaats waar het Hornelandsysteem en dus ook de Hornelandrally in 1962 in het leven is geroepen. Helaas is de oprichter van deze fantastische rally, Louis Dassen, in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 maart op 94-jarige leeftijd overleden.

 

| Persbericht foto's >> | Persbericht download / printen >> |

 

 

PRIJSWINNAARS

 

10e Internationale Historische Horneland Rally 2007

vrijdag 9 en zaterdag 10 maart 2007

 

SPORTKLASSE 2007

 

1.         Harm Lamberigts & Arthur Denzler, startnr. 33

2.         Renger Guliker & Pim ‘t Hart, startnr. 09

3.         Mark Schmidt & Bart den Hartog, startnr. 63

 

TOERKLASSE 2007

 

1.         Giel van der Palen & Arjan van der Palen, startnr. 48

2.         Harm van der Lof & Siebe Postuma, startnr.58

3.         Theo van der Laan & Pieter Kastermans, startnr.28

  

WINNAAR CLUBTEAMS 2007

 

Historic Rallyteam Horneland 1

- Harm Lamberigts & Arthur Denzler, startnr.33

            - Mark Schmidt & Bart den Hartog, startnr. 63

            - Cor Meulen & Luc Hendrickx, startnr.01

 

WINNAAR MERKENTEAMS 2007

 

            Auto Delta Team

            1 Mark Schmidt & Bart den Hartog, startnr.63

            2 Ruud Strooper & Ingeborg Guliker, startnr.17

            3 Joost Chermin & Marleen Hendrikse, startnr.43

 

WINNAAR MIXED EQUIPE SPORTKLASSE 2007

           

Ruud Strooper & Ingeborg Guliker, startnr.17

 

WINNAAR MIXED EQUIPE TOERKLASSE 2007

 

Nino Baracco & Patracio Baracco, startnr.38

 

WINNAAR DAMESEQUIPE SPORTKLASSE 2007

           

Lindy Margadant & Marion Woud, startnr.103

Persbericht foto's >>

 

   | www.hornelandrally.nl | Fotografie Jan-Peter Ambaum |                                                | Foto's Horneland Rally 2007 >> |